Importanta DETOX-ului, cu Dr. Vanessa Youness

În ce constă detoxifierea dincolo de “salate” si “apa cu lamaie”?

Mergem la sala/spa ca sa ne simtim bine, sa ne relaxam, sa dam jos kilogramele in plus, sa ne infrumusetam sau sa avem grija de sanatatea noastra. 

Oricare ar fi motivul, nicio vizita la sala/spa, nici o terapie sau program de slabit nu ar fi complete daca nu am include si partea de nutriterapie – sau terapia prin hrana.

Pentru ca, vrem sau nu vrem, suntem ceea ce mancam.

Foarte multe persoane apeleaza la terapii sau programe de detoxifiere si slabit, in speranta ca vor reusi cumva sa-si atinga obiectivul dorit, fara a fi nevoiti sa apeleze la o dieta sau sa-si schimbe obiceiurile alimentare. YOUness WELLness Clinic, are pachete special concepute pentru DETOX cat mai eficient si profund.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca terapiile spa lucreaza in sinergie cu o alimentatie sanatoasa si cu o minte pozitiva, pentru a obtine rezultatele dorite.

Detoxifierea dincolo de salate: Hidratare optimă

In primul rand, inainte de orice tratament spa, este necesara o hidratare optima – pentru fluidizarea sangelui, pentru a facilita eliminarea toxinelor.

Spre exemplu, este indicat sa bem apa in special inainte si dupa un masaj intrucat muschii devin mai usor de manipulat.

Un masaj sau o procedura de drenaj limfatic stimuleaza muschii. Fac ca sangele sa curga mai rapid prin corp iar faptul ca noi ne hidratam corect inainte si dupa aceste proceduri determina ca toxinele sa se verse in sistemul limfatic, pentru eliminare.

De asemenea, acest obicei sanatos elimina posibilitatea de a avea dureri dupa masaj. Nu multi stiu ca masajul deshidrateaza organismul, deplasand lichidele in spatiile interstitiale dintre muschi.

Exact ca si atunci cand facem exercitii si pierdem apa si electroliti. La fel, sauna sau terapiile bazate pe caldura ajuta la eliminarea toxinelor, prin transpiratie. Iar o hidratare buna este necesara pentru a facilita acest proces.

Alimente detoxifiante

Pentru a inlesni procesul de detoxifiere, e necesar sa ajutam corpul cu alimente detoxifiante, pe care le putem consuma sub forma de sucuri, inainte si dupa procedurile de spa.

In acest sens, la YOUness WELLness Clinic & Retreats, recomandam sucurile verzi, care regleaza metabolismul, elimina toxinele, ajuta la fluidizarea sangelui etc.

Avem retete variate la clinica, de la a combina frunzele de spanac cu suc de mere, sau frunzele de stevie cu ghimbir si menta. Sau pulberea de orz verde cu orice alt suc de fructe, sau urzica cu alte fructe, etc.

Daca am investit timp si energie sa facem un program complet de proceduri, la YOUness WELLness Clinic & Retreats,  invistiti timp sa lucrati si asupra obiceiurilor alimentare.

Astfel, doar cu disciplina rezultatele se pot mentine si pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *