Dr. Vanessa Youness, sintetizarea medicinii psihosomatice

Funcțiile EMOTIONALA si PSIHICA sunt în strânsă legătură cu funcția FIZICA. Nu exista separare intre ele. Sunt un tot unitar si necesita a fi atent studiate ca atare, spune Dr. Vanessa Youness.

Este demonstrat științific faptul că factorii psihologici au influență asupra funcțiilor organismului și asupra tulburării acestor funcții.

Ne exprimăm emoțiile prin procese și modificări fiziologice. Furia accelerează bătăile inimii și crește tensiunea arterială, frica provoacă palpitații ale inimii, veselia ne provoacă râsul care pune în mișcare o sumă de mușchi etc.

Primul pas în cadrul abordării psihosomatice este stabilirea unui diagnostic psihosomatic, care este format din diagnosticul medical și examinarea istoricului medical în cadrul general al istoricului vieții pacientului.

Interpretarea se bazează pe cunoașterea factorilor emoționali care acționează în fiecare caz precum și a mecanismelor fiziologice prin care factorii emoționali influențează procesul bolii. În urma stabilirii etiologiei emoționale, îngrijirea medicală este necesară în continuare iar intervenția medicală se completează cu psihoterapia centrată pe factorii emoționali specifici, conform unui protocol de tratament.

În cadrul protocolului de tratament se acordă atenție deosebită colaborării dintre psihoterapeut și medic deoarece, în procesul terapeutic, pot apărea unele manifestări fiziologice provocate de trăirile emoționale ale pacientului. Toate acestea cumuland Medicina Psihosomatica la Clinica YOUness.

Asa cum boala se declanseaza din interior spre exterior, tot asa si vindecarea trebuie sa se oglindeasca din interior spre exterior!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *