Abordare holistică în antreprenoriatul social, cu Dr. Vanessa Youness

Un astfel de concept, o abordare holistică, a intreg proiectului, permite tuturor angajaților, (co-echipierilor),  să lucreze împreună la realizările viziunii comune si complete, spune Dr. Vanessa Youness.

 

Aflarea mai mult despre practicile holistice, poate ajuta managerii să îmbunătățească modul în care comunică cu echipele lor și să își promoveze obiectivele organizaționale.

 

Aici discutăm caracteristicile și beneficiile unei abordări globale și pașii pe care îi putem face pentru a începe operațiuni globale de proiecte complete.

 

Ce este o abordare holistică în „afaceri”?

 

O abordare globală a afacerii este o strategie care conectează fiecare departament dintr-o „organizație”, pentru a-i ajuta să lucreze ca o singură echipă si un tel comun.

 

Toți angajații lucrează împreună pentru a atinge un obiectiv organizațional complet.

 

Toată lumea înțelege modul, în care munca lor aduce beneficii companiei în ansamblu și toți ajută să ia parte la deciziile pe care le ia compania.

 

Caracteristicile practicilor de afaceri holistice includ:

 

Organizațiile își stabilesc obiectivele ca o unitate întreagă.

 

Departamentele creează apoi linii directoare vizibile și ușor de înțeles pentru utilizarea acestor obiective pentru organizarea și finalizarea sarcinilor departamentale.

 

De exemplu, conform unui model de afaceri tradițional, un creator de conținut de la un organism nonprofit poate lucra pentru a crește traficul pe site-ul web al organizației.

 

Conform unui model de afaceri holistic, creatorul proiectează conținut de site care ajută organizația non-profit să atragă donații, astfel încât să poată continua să deservească comunitatea. (In cazul nostru, avem propria fundatie YOUness si fondul de investitii YOUness)

 

Organizatiile  cu operațiuni holistice, utilizează materiale de identificare uniformă pentru a se potrivi consumatorilor cu compania lor și cu obiectivele acesteia.

 

Logo-ul sau motto-ul companiei apare împreună cu produsele acestora.

 

Albul este culoarea puternică din siglă noastra, insa fiecare proiect trebuie studiat inclusiv din latura psihologica a culorilor si poate deveni o schemă de culori distinctivă, utilizată și în birouri, pe cărți de vizită și conținut.

 

Echipa are îndrumări privind utilizarea libajului curat, cuvinte de vibratie inalta si unui ton respectos specific de marcă atunci când interacționează cu ceilalti.

 

Cu cat mai multe laturi, de la cele mai mici detalii la cele mai mari, sunt atinse cu atat mai mult poiectul devine mai intreg, mai holistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *